Seminarul Biblic Regional Oltenia-Arges

Acasă » MISIUNE ȘI VALORI

MISIUNE ȘI VALORI

MISIUNE
Care este rolul nostru?
Misiunea Seminarului Biblic Regional Oltenia-Argeș este formarea şi perfecţionarea continuă a slujitorilor din Comunitatea Penticostală Regională Oltenia-Argeș, la nivel preuniversitar, în acord cu învățătura Sfintei Scripturi, cu doctrina penticostală şi cu statutul Cultului Creştin Penticostal din România – Biserica lui Dumnezeu Apostolică din România.

Logo_Antet_Complet09

DECLARATIE DE SCOP

Spre gloria lui Dumnezeu,

în temeiul trimiterii Domnului Hristos și cu ajutorul Sfântului Duh,

Seminarul Biblic Regional Oltenia-Argeș își propune

să formeze lideri penticostali

evlavioși, educați biblic și teologic și echipați

pentru o păstorire competentă a Bisericii.

Cine suntem şi ce misiune avem?

Seminarul Biblic Regional Oltenia-Argeș este şcoala Comunităţii Penticostale Regionale Oltenia-Argeş şi are ca misiune formarea şi perfecţionarea continuă a slujitorilor din Comunitate, în acord cu învățătura Sfintei Scripturi, cu doctrina penticostală şi cu statutul Cultului Creştin Penticostal din România – Biserica lui Dumnezeu Apostolică din România.

Care sunt valorile pe care ne bazăm lucrarea?

Valorile pe care ne clădim viziunea de lucru au ca sursă de inspiraţie Sfânta Scriptură şi se aliniază Mărturisirii de Credinţă a Cultului Creştin Penticostal – Biserica lui Dumnezeu Apostolică din România.

prayer hands1. Evlavie personală. Deoarece Domnul Isus Hristos este modelul nostru de trăire şi slujire creştină, suntem dedicaţi formării unui caracter evlavios, hristic, marcat de o strânsă relație cu Dumnezeu și de practicarea disciplinelor spirituale biblice.

books2. Educație biblică și teologică. Deoarece Biblia este Cuvântul Lui Dumnezeu şi singura normă pentru credinţa şi conduita creştină, suntem dedicaţi conoaşterii, studierii, înţelegerii şi comunicării Sfintelor Scripturi într-o manieră clară, precisă şi care să îndemne la ascultare.

greene-preacher3. Echipare practică. Deoarece slujirea creștină nu presupune doar cunoaștere, ci și practicare, suntem dedicați unui proces de instruire eficient, prin care viitorii slujitori să fie echipați din punct de vedere al competențelor necesare în slujirea spirituală.

Christ washing the feet2

4. Conducere slujitoare. Deoarece Mântuitorul ne-a învățat că un creștin poate fi un conducător doar în măsura în care alege să slujească, suntem dedicați predării, cultivării și trăirii modelului de „conducere slujitoare”.

CB013108

5. Spirit misionar. Deoarece Domnul Isus Hristos a trimis Biserica să facă ucenici din toate națiunile pământului, suntem dedicați evanghelizării și misiunii transculturale.

pop_logo-ws6. Perspectivă penticostală. Deoarece credem că voia lui Dumnezeu este să trăim și să slujim plini de Duhul Sfânt și prin puterea Lui, suntem dedicați învățăturii creștine penticostale.


6 comentarii

  1. GIGEL IGNAT spune:

    Faceti o treaba foarte buna! DL ISUS sa va dea biruinta in continuare! MULTA BINECUVANTARE DE PE VALEA DUNARII! GIGEL IGNAT

  2. cosma catalin mihai spune:

    Dumnezeu sa va binecuvanteze. sant placut surprins de felul organizarii. as mai vrea sa adaug un lucru care nu as dori sa fie interpretat gresit. m am botezat intr o biserica penticostala in spania insa nu ma simt suta la suta penticostal.ador spiritul fratilor penticostali caldura lor felul adorarii si al inchinarii si imi pare rau ca nu le intalnesc si la ceilalti frati baptisti sau crestini dupa evanghelie , insa multi oameni printre care si eu sant tulburati de manifestarile exagerate ale unor anumiti frati, de tipul rugaciunii(toti in acelasi timp cu voce tare si fiecare spune ceva diferit)-ar trebui sa se faca totul in ordine cum Domnul a lasat scris in Cuvantul Sau si mai ales de asa zisul vorbit in limbi despre care eu am inteles cu totul si cu totul altceva in scriptura. oricum Domnul sa ne deschida ochii mintii pt a pricepe din ce in ce mai bine voia lui cu privire la tot ce tine de viata crestina si de felul slujirii in biserica

    • Stimate frate Cosma,

      Vă mulțumim că ne-ați scris impresiile dvs. legate de lucrarea de la SEMBROA!

      Seminarul Biblic Regional al Comunitatii Penticostale din Oltenia-Argeș există tocami pentru a ajuta la perpetuarea spiritualității penticostale și pentru a-i învăța pe viitorii slujitori penticostali să își formeze o înțelegere corectă a învățăturii biblice despre darurile Sfântului Duh. De fapt, avem un întreg CURS despre „Închinarea din perspectiva spiritualității penticostale”, care este predat chiar de către Președintele CRPOA, pastorul Victor Tudorache.

      Dacă sunteți membru într-o biserică penticostală din România și pastorul dvs. vă recomandă pentru a studia la SEMBROA… am fi mai mult decât bucuroși să vă numărați printre studenții noștri!

      Cu dragoste frățească,
      pastor Gheorghe Luca Ciprian
      Director de studii/Coordonator Dep. Învățământ CRPOA

  3. cosma catalin mihai spune:

    Frate Ciprian,
    Deja am fost si am vorbit cu fratele Mihai preda din Mioveni, asa cum mi-ai recomandat atunci cand te-am sunat. Eu te-am sunat alaltaieri intrebandu-te despre studii… Domnul sa te binecuvanteze!
    Astept recomandarea fratelui Mihai Preda si cu voia lui Dumnezeu ma voi inscrie la Seminar. Dar ce sanse de inscriere am daca a si inceput deja cursul? Sper ca ma pot inscrie la cursuri avansate.

    • Frate Catalin,
      Ma bucur ca ai reusit sa iei legatura cu fratele pastor Mihai Preda.
      In ce priveste inscrierea la Seminar, pentru ca anul acesta DEJA au inceput cursurile, va trebui sa astepti pana anul viitor, in toamna (septembrie). De fapt, cel tarziu in iulie-august anul viitor, ar fi bine sa ma contactezi si sa depui dosarul de inscriere, pentru ca noi sa stim cu cati studenti vom incepe in 2011.
      SEMBROA ofera un program de studii de 3 ani, la un nivel preuniversitar, cu scopul de a forma slujitori pentru bisericilor locale din cadrul CRPOA. Programul nu oferă deocamdată posibilitatea de a începe la un nivel avansat (adica sa se inceapa cu cursurile din anul al II-lea sau al III-lea), ci, indiferent de studiile pe care cineva le-a mai făcut anterior inscrierii la SEMBROA, fiecare student trebuie să parcurga TOATE cursurile, intreg programul! Fiecare an de seminar are un anumit obiectiv: anul I – formarea spirituala, anul al II-lea – educația teologica, anul al III-lea – echiparea din punct de vedere al competențelor pentru slujirea in biserica.

Lasă un comentariu