Seminarul Biblic Regional Oltenia-Arges

Acasă » DESFĂȘURAREA CURSURILOR

DESFĂȘURAREA CURSURILOR

Reclame
3,2,1 – 3 ANI DE STUDIU, 2 LOCAȚII, 1 CURS PE LUNĂ
Timp de trei ani, începând cu luna septembrie a primului an și terminând cu luna iunie a ultimului an, studenții vor urma programul de studiu oferit de S.E.M.B.R.O.A. într-una din cele două locații convenabile – Pitești și Tg. Jiu, întâlnindu-se la cursuri în ultima sâmbătă a fiecărei luni, între orele 10 a.m. și 6 p.m. ÎNVĂŢARE ÎN RITM PROPRIU, DAR EFICIENTĂ
Primul an de studiu este rezervat în mod special formării spirituale personale și cultivării unui caracter evlavios. În cel de-al doilea an, studenții vor aprofunda disciplinele teologice necesare unei înțelegeri corecte a Sfintei Scripturi. În anul al treilea de studiu, studenții vor fi ajutați să dobândească deprinderile specifice unei lucrări pastorale eficiente (predicarea, predare, consiliere, conducere).
Întâlnirile lunare, la cursuri, au un dublu scop: (1) să le ofere cursanților posibilitatea de a interacționa cu un profesor competent; (2) să-i ajute pe studenți să se încurajeze reciproc și să-și formeze prietenii care se vor dovedi rodnice mai apoi, în lucrarea de slujire.

3,2,1 – 3 ANI DE STUDIU, 2 LOCAȚII, 1 CURS PE LUNĂ

Timp de trei ani, începând cu luna septembrie a primului an și terminând cu luna iunie a ultimului an, studenții vor urma programul de studiu oferit de SEM.B.R.O.A. într-una din cele două locații convenabile – Pitești și Craiova, întâlnindu-se la cursuri în ultima sâmbătă a fiecărei luni, între orele 10 a.m. și 6 p.m.

ACUM ŞI „LA DISTANŢĂ”…

Începând cu octombrie 2012, SEMBROA oferă acelaşi program de succes şi celor care doresc să studieze la distanţă (on-line). Durata cursurilor este tot de 3 ani, ritmul rămâne de 1 curs pe lună, însă nu mai este necesară deplasarea studentului la unul dintre centrele de studiu. (Pentru mai multe informaţii contactaţi-l pe directorul de studii, pastorul Ciprian Luca la 0040 0722 712242 sau sembroa@gmail.com.)

ÎNVĂŢARE ÎN RITM PROPRIU, DAR EFICIENTĂ

Primul an de studiu este rezervat în mod special formării spirituale personale și cultivării unui caracter evlavios. În cel de-al doilea an, studenții vor aprofunda disciplinele teologice necesare unei înțelegeri corecte a Sfintei Scripturi. În anul al treilea de studiu, studenții vor fi ajutați să dobândească deprinderile specifice unei lucrări pastorale eficiente (predicarea, predare, consiliere, conducere).

Întâlnirile lunare, la cursuri, au un dublu scop: (1) să le ofere cursanților posibilitatea de a interacționa cu un profesor competent; (2) să-i ajute pe studenți să se încurajeze reciproc și să-și formeze prietenii care se vor dovedi rodnice mai apoi, în lucrarea de slujire.

După fiecare întâlnire, studenții se vor pregăti temeinic, pe întreg parcursul lunii, urmând indicațiile din fișa de planificare a studiului personal, orientându-se după cursul scris (redactat de către profesor), citind manualul recomandat şi scriind un referat.

Evaluarea calității învățării, la fiecare disciplină, se face pe baza unui referat de minim 3 pagini (maxim 10 pagini), pe care fiecare student îl va redacta personal, conform indicațiilor primite de la profesor, și îl va preda cu prilejul primei întâlnirii la curs (adică peste o lună de zile din momentul când primește tema).

SISTEM DE CREDITE

S.E.M.B.R.O.A. folosește un sistem de credite prin care măsoară efortul cantitativ depus de studenți pentru asimilarea cunoștințelor, în vederea promovării unei discipline. Astfel, S.E.M.B.R.O.A. alocă un credit pentru aprox. 24 ore de activitate, efectuată pe toată durata unei luni calendaristice, la o anumită disciplină. Pentru a promova, studentul va trebui să depună efortul cantitativ corelat cu numărul de credite al acelei discipline.

Pentru a exemplifica, volumul de muncă necesar a fi depus de către student pentru o disciplină de 3 credite este de 72 de ore pe lună, adică: 8 ore de curs la clasă, câte 2 ore de studiu zilnic (timp de 25 de zile pe lună) și 14 ore alocate scrierii referatului.

Menţionăm că creditele nu înlocuiesc evaluarea studentului prin note şi de aceea ele nu au ca scop să măsoare calitatea învăţării!

FINALIZAREA STUDIILOR

Finalizarea studiilor se va face prin redactarea unui proiect de diplomă, în acord cu tema propusă de profesorul coordonator, și prin susținerea proiectului respectiv în fața comisiei de examinare.

TAXE

Taxele percepute de SEMBROA sunt minime şi extrem de accesibile: 50 RON pentru studenţii domiciliaţi în România şi 25 euro pentru rezidenţii din străinătate, care studiază „la distanţă”. Adică…numai 400 RON, respectiv 200 de euro, pentru un întreg an de studiu!

Reclame

5 comentarii

 1. cosma catalin mihai spune:

  eu locuiesc in mioveni langa pitesti. as dori sa aflu cum as putea sa ma inscriu la cursuri, daca exista posibilitatea de a studia on line,care este adresa de la pitesti a seminarului si cum as putea sa contactez cu dumneavoastra ca nu ma pricep perfect la calculator. si care sant conditiile pt inscriere

 2. Dan Balan spune:

  Sunt surprins ca exista un astfel de seminar si la noi in regionala …nu pre am vazut facanduse prea mare publicitate ..{este ceva secret sau doar numai pt anumite persoane }..eu personal nu am stiut mai nimic ci doar ceva asa vag dar nimic concred despre tot ce sa face ,unde ,ce si cum si poate ca as fi dorit si eu sa ma inscriu daca stiam ..probabil acum fiind prea tarziu ..

  Poate un sfat …faceti mai multa informare prin biserici cu privire la aceasta frumoasa lucrare pe care o faceti ,poate mai sunt ca mine doritori si ar avea o sansa

  Multa pace si binecuvantare in lucrare ..

  • Stimate frate Dan,

   Vă mulțumim pentru cuvintele de apreciere!

   SEMBROA funcționează de mulți ani (… de prin 1998…), dar, e drept, sub diferite forme de organizare. Prin harul Domnului, începând de anul trecut, SEMBROA își desfășoară cursurile în forma despre care ați putut citi pe site-ul nostru: trei ani de studiu, 2 locații, 1 întâlnire de o zi pe lună. Orice membru unei biserici penticostale din cadrul CRPOA, care este serios în privința studiului biblic/teologic și care beneficiază de recomandarea pastorului, se poate înscrie la SEMBROA.

   „Publicitate” a fost făcută Seminarului în cadrul întâlnirilor cu comitetele (pe județe) și cu prilejul anumitor sfaturi frățești la sediul CRPOA, marea majoritate a fraților păstori având cunoștință de existența sa. Oricum, vom ține cont de sfatul oferit de dvs. și ne vom strădui să informăm mai temeinic bisericile locale.

   De târziu.. nu e niciodată prea târziu (cum zice și vorba noastră românească…). Anul acesta școlar a început și, deci, nu vă mai puteți înscrie acum, DAR… de la anul, din septembrie… vă așteptăm să deveniți unul dintre studenții noștri. Toate informațiile legate de programul de studii (ce presupune acesta, cum se desfășoară, cât costă etc.), precum și de admitere le găsiți pe pagina noastră de internet: https://sembroa.wordpress.com .

   Dacă doriți să studiați la SEMBROA începând de anul viitor sau dacă, pur și simplu, aveți alte întrebări legate de Seminar, vă rog să nu ezitați să mă contactați (telefonic, la 0722712242 sau, prin e-mail, la sembroa@gmail.com)!

   Slujitorul dvs. în Hristos,
   pastor Gheorghe Luca Ciprian

 3. Sana Cornel spune:

  Pacea lui Hristos sa fie si sa ramana cu si in voi!

  As dori sa stiu si eu daca se pot face inscrieri pentru anul 2015 si cum trebuie sa fac?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: